Geffrye Museum is awarded £11 million Lottery Funding

Geffrye Museum Development - cross section of the main museum building

Geffrye Museum Development – cross section of the main museum building

29 May 2015

The Heritage Lottery Fund has awarded the Geffrye museum a grant of £11 million to support their exciting plans to develop the museum for the future. This is part of a £15m capital development for they are now actively fundraising the balance of £4m.

The Geffrye want to open up the museum for all their visitors and the local community. So they are embarking on a major capital project which will develop their existing buildings and create new spaces – this will mean your experience will be transformed and the Geffrye will be protected and preserved for generations to come.

The plans include:

· Opening up the lower ground and first floors of the main almshouse building so you can explore previously unseen parts of the museum

· Greatly improving access throughout our buildings and gardens

· Creating an additional entrance opposite Hoxton station

· Creating new gallery and library spaces which will allow more treasures from our collections to be seen and enjoyed

· Building an inspiring new activity space and garden, and revitalising our existing learning spaces for activities and programmes for people of all ages

You can come along to the museum to see a display and an architect’s model – please tell the Geffrye what you think of their plans when you visit. Or complete a short survey at https://www.surveymonkey.com/s/unlockingthegeffrye or email info@geffrye-museum.org.uk

Read more here

Read the latest press release

See images of their proposed plans

Support the Geffrye’s plans for the future by donating now

Feedback received so far from visitors, local residents and Friends includes:

‘I have lived in the area since 1978 and love the Geffrye Museum, and I think the new plans are fantastic. I look forward to coming more often and enjoying the gardens and the exhibitions’. Local resident at open evening.

‘I think that the plans for the museum are great! It’s a lovely set out space and wish the experience was a little longer. Think the new entrance will be positive addition and will attract more attention to the space.’ A first-time visitor

‘I’m a teacher at a local primary school and bring school groups here regularly. The improved access and pathways around the museum, plus the extra museum / gallery space afforded by the plans will enhance and extend the learning opportunities and experiences our children can have here.’

Very exciting to see this alternative plan and to see the possibilities of thinking vertically – which will clearly provide some delightful, and practical, new space.’ Friend of the Geffrye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s